Историческа новина! Какво става на морето

Проблемът чакаше своето решение повече от десетилетие

Историческа новина! Какво става на морето | StandartNews.com

Преди началото на летния сезон от морето дойде отлична новина.

Димитър Германов на Приморско, Тихомир Янакиев на Созопол и Георги Лапчев на Царево – трима кметове на Южното Черноморие, заедно с областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова и директора на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров подписаха меморандум за сътрудничество и осигуряване на допълнителни медицински грижи с министрите на здравеопазването и туризма – Асен Меджидиев и Илин Димитров и директора на УМБАЛСМ "Пирогов" д-р Валентин Димитров.

С постановлението на Министерския съвет се взе решение да бъде разкрит филиал за спешна медицинска помощ в Приморско. Целта е с допълнителни екипи да се гарантира още по-адекватното оказване на медицинска помощ на туристите и местните граждани в района през натоварения летен сезон. По този начин ще се отговори на потребностите на жителите и очакванията на туристите, които предпочитат да пътуват до курорти, в които има добри условия, спокойствие и сигурност, в това число и медицинска услуга на високо ниво.

Към момента за осигуряването на спешната помощ по южното Черноморие са разкрити филиали в градовете Созопол и Царево. За да се съкрати времето за пристигане на линейките, Филиалът за спешна медицинска помощ в Приморско, който беше разкрит на 3 май 2023 г., с решение на Министерски съвет, ще разполага с два екипа – един мобилен и един стационарен, който ще работи целогодишно и  денонощно, пише Флагман..

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай