Истински шок! Случи се немислимото с 10-годишно момиче

Четвърт от ранните бракове и родилки-деца са регистрирани в Сливен

Истински шок! Случи се немислимото с 10-годишно момиче | StandartNews.com

Истински кош предизвикаха данните за ранните бракове и родилки-деца, изнесени от здравното министерство.

Според статистиката деца раждат на 13, 14 и 15 години, като четвърт от ранните бракове и родилките-деца са регистрирани в Сливен.

Една от родилките в Града на сините камъни е станала майка на 10-годишна възраст.

„Статистиката на НСИ и Министерство на здравеопазването за миналата година в Сливен има 104 деца, родени от малолетни майки. Има майка на 10 години, четири майки на 13 години, 28 майки, които са на 14-годишна възраст, и 72 майки, които са на 15 години.

Предполагам, че и тази година статистиката няма да е по-различна, ако дори не се и увеличи”, заяви ръководителят на едно от родилните отделения в болница в Сливен д-р Люба Бъчварова пред Нова тв.

По думите ѝ става въпрос за майки, които нямат родителски капацитет. „Обикновено, когато се роди такова дете по-възрастни членове на семейството поемат грижата за бебето. Има и немалка част момичета, които са сами. Те много трудно могат да се справят с родителските си задължения.

Рискът от тези ранни раждания - освен за здравето на майките, е и за бебетата, които често се раждат недоносени и се налага да полагаме интензивни лекарски грижи”, посочва доктор Бъчварова.

Според лекарите институциите в лицето Агенцията за закрила на детето и социалните служби, трябва да работят на място с тези деца, за да се предотвратят ранните раждания от малолетни момичета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://da.gd/xlbio

Откажи