Неделя,

„Инвестбанк“ АД е партньор на пътуващо лятно автокино Open air cinema

От: Стандарт -
483
„Инвестбанк“ АД е партньор на пътуващо лятно автокино Open air cinema
A
A
A

Като част от стратегията си за насърчаване на българските творци и съвременното българско кино, „Инвестбанк“ АД се включва в ново приключение.

Финансовата институция е партньор на пътуващото лятно автокино Open air cinema, което от 18 май тръгна на турне в страната. Инициативата се провежда за четвърта поредна година, а безплатните прожекции под звездите започват от Асеновград и Луковит.

Проектът е създаден от актьора и продуцент Александър Сано и Васил Чорбанов през 2020 г. Идеята за автокино се появява след първия локдаун вследствие на пандемията от Covid-19, която временно доведе до затваряне на киносалоните в страната. Интересът към инициативата предизвиква засилен интерес не само в големите регионални градове, но и в най-малките населени места, където често липсват киносалони и културни дейности от този вид.

Подробна програма по дати и градове, както и заглавията на филмите, можете да намерите на официалния сайт на киното: https://openaircinema.bg/.

Това не е първият проект в подкрепа на българското филмово изкуство, който „Инвестбанк“ АД припознава. През 2022 г. финансовият център на банката в град Шумен за кратко се превърна във филмов декор, специално за снимките на новата продукция на режисьора Стефан Командарев, озаглавен „Уроците на Блага“.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com