„Инвестбанк“ АД е партньор на пътуващо лятно автокино Open air cinema

Проектът е създаден от актьора и продуцент Александър Сано и Васил Чорбанов

„Инвестбанк“ АД е партньор на пътуващо лятно автокино Open air cinema | StandartNews.com

Като част от стратегията си за насърчаване на българските творци и съвременното българско кино, „Инвестбанк“ АД се включва в ново приключение.

Финансовата институция е партньор на пътуващото лятно автокино Open air cinema, което от 18 май тръгна на турне в страната. Инициативата се провежда за четвърта поредна година, а безплатните прожекции под звездите започват от Асеновград и Луковит.

Проектът е създаден от актьора и продуцент Александър Сано и Васил Чорбанов през 2020 г. Идеята за автокино се появява след първия локдаун вследствие на пандемията от Covid-19, която временно доведе до затваряне на киносалоните в страната. Интересът към инициативата предизвиква засилен интерес не само в големите регионални градове, но и в най-малките населени места, където често липсват киносалони и културни дейности от този вид.

Подробна програма по дати и градове, както и заглавията на филмите, можете да намерите на официалния сайт на киното: https://openaircinema.bg/.

Това не е първият проект в подкрепа на българското филмово изкуство, който „Инвестбанк“ АД припознава. През 2022 г. финансовият център на банката в град Шумен за кратко се превърна във филмов декор, специално за снимките на новата продукция на режисьора Стефан Командарев, озаглавен „Уроците на Блага“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай