Интензивен трафик по български граници, има задръствания

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП-та „Видин“, „Кардам“, „Дуранкулак“ и „Никопол“

Интензивен трафик по български граници, има задръствания | StandartNews.com

Интензивен е трафикът за товарни автомобили на изход на част от граничните контролно-пропускателни пунктове (ГКПП) по границата с Румъния, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ при МВР.

На границата с Румъния трафикът е интензивен на ГКПП-та „Видин“, „Кардам“, „Дуранкулак“ и „Никопол“.

Трафикът е нормален на всички ГКПП с Гърция. Затруднено е преминаването през ГКПП „Кулата“/„Промахон“ поради въведената от гръцките власти временна организация за поетапно ограничаване на движението на товарни автомобили в двете посоки. Извършва се ремонт на повредени участъци от пътните ленти за камиони и периодично те преминават само през една лента на вход и една на изход. Ремонтните дейности на ГКПП „Промахон“ ще продължат до 16 април.

Трафикът е нормален на всички останали ГКПП. През граничните пунктове „Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.

На границата със Сърбия трафикът е нормален на всички ГКПП. На ГКПП „Калотина" се извършват строително-монтажни дейности във връзка с договор за реконструкция и модернизация. Дейностите налагат временно стесняване на пътните платна и реорганизация на движението на преминаващите превозни средства. През празничните дни пътуващите с леки автомобили следва да имат предвид, че временната организация на движението преди и в зоната на граничния пункт може да удължи времето за преминаване.

Трафикът е нормален на всички ГКПП на границите с Република Северна Македония и Турция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай