Имунитетът не е биберон

Имунитетът не е биберон | StandartNews.com

Волен е уродливата рожба на политическия ни елит

В следизборната нощ вицепремиерът Румяна Бъчварова и шефовете на генерални дирекции и важни служби се правиха на бавачки. Поредният десант на Волен Сидеров в НАТФИЗ събра всички висши ръководители в сектора за сигурност. Началниците старателно планираха многоходова операция с различни подразделения на МВР за "укротяване на опърничавия". Ако редови гражданин си позволи да извърши подобни хулигански изцепки, на минутата ще му бъдат надянати белезници и компетентните органи бързо ще преценят дали да преспи на "трамвая" в районното, или направо в приют за душевноболни. Поради печалното обстоятелство, че "Атака" разполага с доверието на стотици хиляди гласоподаватели, Сидеров се ползва с абсолютна неприкосновеност, която той си позволява да форсира до краен предел. Очевидно е, че буйствата на белоглавия националист около и в театралната академия преследват житейския факт на зрелищния му арест. Затова комичното в среднощния екшън беше несигурното поведение на държавните органи, които разбираемо се опасяват от

обвинения, че нарушават рахата на народен представител

С цел избягването на бъдещи грозни циркове Народното събрание следва да помисли за преформулиране на правилата и случаите, според които изтрещелите депутати, заплашващи живота и здравето на гражданите, да бъдат незабавно въдворявани и дори съдебните дела срещу тях да се гледат по бързата процедура.
Мнозина първоначално взеха изплискването на вожда на "Атака" за проява на несдържана радост от споходилото го бащинство. Ескалацията на безумните му действия говори, че той преследва някакви неясни до този момент далечни цели. Не е съвсем за изключване и вероятността той да снима пълнометражен филм за собствения си живот, с който да участва във фестивала в Кан, подмятат зевзеци в нета.

Безсъниците в НАТФИЗ и гаврата с беззащитни студенти преляха чашата на общественото търпение и в последните дни многолюдни протестни шествия искат свалянето на само на неговия имунитет, но и изцяло да бъде ликвидиран статутът на неприкосновеност за всички народни представители.
Въпросът е защо чак сега на целокупния елит и на будното гражданство им писна от пошлите представления на набедения патриот. Най-бързият отговор е, че на обществената сцена излезе ново поколение, което е настроено радикално и идеалистично и иска да приключи старата клоунада.

Във възхода на феномена "Волен" дялово участие имат всички досегашни управляващи, които в различни периоди

флиртуваха с озъбените националисти

и поощряваха екстремистките им изяви. Когато ямболският фюрер нахлу на сцената през 2005 г., тогавашният премиер Сергей Станишев призова всички партии да направят "санитарен кордон" около Сидеров. За съжаление нищо подобно не се случи - тогавашната опозиция бързо намери общ език и влезе в колаборация с тях. По-късно самият Станишев взе "Атака" за опора на кабинета "Орешарски". Към греха на тактическия съюз с Волен не е съвсем непричастен и сегашният премиер Бойко Борисов, който в отделни периоди също разчиташе на гласовете им в парламента.
Разбира се, особена отговорност за разглезването на националистическото бебе носят и медиите, които с безгрижно веселие и напълно безкритично отразяваха зловещите му спектакли дълго време. Бебето не порасна, само стана още по-богато, капризно и лигаво и все повече свиква с мисълта, че всичко му е позволено. Че на неговите ексцесии МВР трябва да се отзове с биберона, полицаите да го гушкат и приспиват, да му се радват, когато се напишка, и да го преповиват. В днешно време органите за ред и сигурност имат далеч по-важни функции от тези на бавачките. Затова е наложително да се приемат нови правила, при които държавата да не изглежда жалка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай