Неделя,

Йотова предлага гражданство срещу езиков тест

От: Редактор -
Йотова предлага гражданство срещу езиков тест
A
A
A

Законодателни промени предлага временната комисия срещу подкупната схема при придобиване на българско гражданство. Комисията готви финалния си доклад.

Депутатите в комисията могат да предложат свои законодателни изменения, за да се усъвършенства нормативната уредба. Вече има предложения в тази посока

Бившият главен прокурор Сотир Цацаров в едно от заседанията преди да поеме Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) поиска със закон да се ограничат хипотезите за получаване на българско гражданство и да се въведе контролен механизъм.

Депутатите са категорични, че изменения в закона за наложителни, защото според сегашната нормативна уредба има изискване инвестицията да се поддържа поне 2 години.

Вицепрезидентът Илияна Йотова също има предложения. Тя иска, когато се придобива гражданство заради български произход в закона да се постави задължително условие за владеене на български език.

Друго условие е да се познават основните права и задължения според българската Конституция, държавното устройство, основни познания за историята ни.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички