Илин Димитров прати специален подарък на Илон Мъск

Дадохме старт на Бранд България, време е да запретнем ръкави и да свършим работа, каза министърът пред "Стандарт"

Илин Димитров прати специален подарък на Илон Мъск | StandartNews.com

Официална покана да посети България, придружена от подарък - сребърен ритон, е изпратило министерството на туризма на милиардера Илон Мъск. "Каним го да ни гостува и да види на живо Белоградчишките скали. Ако потвърди, ще му покажем и други забележителности, с които страната ни се гордее", каза пред "Стандарт" министърът на туризма Илин Димитров. 

Официалната покана е изпратена след като милиардерът коментира в Туитър снимка на Белоградчишките скали, напарвена от фотографа Владислав Терзийски, като написа, че пейзажът му напомня за фентъзи игра. Илин Димитров реагира светкавично на туита и веднага покани милиардера на гости в България. 

Илон Мъск изстреля Белоградчик в Космоса 

Министърът уточни, че сребърният ритон, който придружава официалната покана, е от новите протоколни подаръци на министерството на туризма. Даровете за ВИП-ове са осъвременени, за да рекламират пред чужденците забележителностите на страната ни. 

"Чакаме отговор от Илон Мъск. Но независимо дали ще дойде или не, радващо е, че последните дни всички говорят за Белоградчишките скали. В Северозапада го чакат като Исус Христос. Аз като министър на туризма нямаше как да не отиграя тази вдигната топка. Радвам се, че успях веднага да реагирам и да го поканя, макар и неофициално в туитър. И така, с два поста и един туит ние не слизаме от водещите заглавия и това струва 0 лева на министерството ни", каза още Илин Димитров. 

По думите му, случката показва голямата сила на инфлуенсърите и журналистите за рекламата на туризма. А всъщност Илон Мъск е най-богатият и най-влиятелен инфлуенсър в света.

Илин Димитров припомни, че в стратегията за реклама на България като туристическа дестинация е заложено да се използват възможностите, които дават публикациите на инфлуенсъри и журналисти. И посочи, че за 2023 г. е предвидено 300 влогъри и журналисти ще бъдат поканени у нас и след това да разкажат за България на своята публика. Те ще бъдат разделени на три нива. В първото ще са инфлуенсърите с най-много последователи, които ще рекламират туризма като цяло. Темите са културни забележителности, морски и зимен туризъм, занаяти и обичаи, голф, СПА и уелнес, еко и приключенски туризъм. 

На друго ниво ще са нишовите специалисти, като готвачи и сомелиери, които да покажат на света гастрономическите чудеса и виното ни. Третото ниво е за представители на туроператори и туристически агенти. 

"Дадохме старт на Бранд България", време е да запретнем ръкави и да покажем красотата на България пред света", каза Илин Димитров.

Сребърен ритон като този ще получи от България Илон Мъск

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай