И 8 столичани олекнаха с по 5 бона глоба

Петима от наказаните са хванати на разходка във Витоша, трима в Южния парк

И 8 столичани олекнаха с по 5 бона глоба | StandartNews.com

След 23-мата нарушители на карантината във Варна, и 8 столичани олекнаха с по 5 бона глоба за нарушаване на строгите забрани за безпричинно излизане от дома.

ВИЖ ОЩЕ:Фандъкова стана доброволка

Петима от наказаните са хванати на разходка във Витоша, трима в Южния парк. „Много граждани започнаха да хитруват - един домашен любимец цялата фамилия го извежда. От днес използваме всяка буква на закона и ще бъдем строги! На терен работим много полицейски екипи, на които им е спряна едната почивка, така че ще бъдем навсякъде", каза за „Хоризонт” началникът на столичната общинска полиция главен инспектор Кирил Лозанов.

Провокирани от хубавото време много хора в София вчера и днес излязоха на разходка. Това е в разрез с обявените мерки, затова екипите на столичната полиция засилиха проверките в паркове и пешеходни зони, обяви във Фейсбук и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Ето какво още написа Фандъкова:

 „Вчера бяха правени предупреждения, а днес се съставят и актове за нарушения на забраната. 5000 лева са много пари – това е размерът на глобата. Но не го правете заради парите, направете го заради хората, които обичате и за това отново да бъдем заедно по улиците, в парковете, в кафенетата. Вслушайте се в думите на ген. Мутафчийски: „най-тежките времена ни предстоят“. Не ги възприемайте като заплаха, а като реалността, пред която сме изправени. Животът ни досега беше живот на бързи обороти, в който всичко се случва сега и веднага. Днес животът ни е друг и ако намалим нашето нетърпение и бързане, ще намалим и скоростта на заразата.“

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай