Гурбетчии с "честитки" от Германия: 150 евро глоба за 27 км превишение

Нарушителите плащат и разходи по съдебното и административното производство

Гурбетчии с "честитки" от Германия: 150 евро глоба за 27 км превишение | StandartNews.com

Отчита се ръст на делата в съда в Кърджали срещу наши гурбетчии, които са нарушили закона за движение по пътищата в Германия, пише 24rodopi.

А. Ю. е управлявал автомобила си с 47 км/час в Straelen, квартал „Broekhuysen“, където допустимата скорост е 30 км/ч. За деянието от 18 юни м. г., в 23:31 часа, нашенецът е с финансова санкция от Kreisverwaltung Kleve в размер на 70 евро. Той следва да плати и разходи по съдебното и административното производство, довели до решението, в размер на 29.60 евро, или общ размер на финансовата санкция – 99.60 евро.

Кърджалиецът С. К. пък ще плати 178,50 евро. Той превишил допистимата максимална скорост с лек автомобил извън населено място с 27 км/час. „Място на извършеното нарушение: Montabaur, федерална магистрала 3, на 86,8 км, на нивото на аварийната колонка, посока на движение Кьолн. Час и дата на деянието: 06.07.2022 г. в 08:20 часа“, е посочено в преписката на санкциониращия орган – полицията в Райнпфалц. Неговата санкция е в размер на 150 евро, но съдът в Кърджали го задължава да плати и разходите по делото, които възлизат на 28,50 евро.

„Не съм бил в Германия, дадох автомобила си на приятел, който бе там. Сега ще си търся парите от него“ – това пък са думи в съда на пореден нашенец, получил глоба за нарушение зад граница. Тя е в размер на 150 евро и е заради превишена скорост. При ограничение от 80 км, автомобилът, собственост на мъж от село в региона, се е движил със 107 км/ч. Решението на германски съд бе пратено до Окръжния в Кърджали, а наложената финансова санкция бе призната. Тя бе пратена за изпълнение към териториалната дирекция на НАП.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай