Грозев със зловещо предупреждение. Какво се задава след смъртта на Навални

Той изключва само един сценарий за смъртта на 47-годишния руски опозиционер

Грозев със зловещо предупреждение. Какво се задава след смъртта на Навални | StandartNews.com

Винтервю за "Медуза" разследващият журналист Христо Грозев коментира смъртта на руския опозиционен политик Алексей Навални като подчерта, че изключва само един сценарий – кончината му да е била изненада за властите в Москва, предава "Фокус".

"Засега напълно изключвам само един сценарий - че за руските власти смъртта на Навални е била изненада, особено неприятна изненада. Е, не вярвам, че той просто е бил "недостатъчно третиран“ или "небрежно“ доведен до такова състояние. Изключено. Защото Федералната служба за сигурност (ФСБ) разбра стойността на Навални за бъдещата Русия, независимо каква ще се окаже тя. Алексей щеше да стане капитал за бъдещи преговори, за размяна. И не можеха просто да го "пропуснат", смята Грозев.

Той обеща, че ще разследва смъртта на 47-годишния Навални.

"Плюсът е, че в малко и отдалечено място като Харп, и всякакви следи, оставени от евентуални убийци, ще бъдат много по-забележими. И не говорим само за фактуриране или данни за полети – има и свидетели. Едно е да ги търсиш в голям град и съвсем друго е, когато кола на ФСБ минава през малко село. Тя ще се вижда от всеки прозорец", коментира журналистът.

"Вече получих предупреждения от мои източници, че може да започне цяла вълна от репресии и убийства, че Путин има "специални планове" за руските опозиционни лидери. Ако това е вярно, Яшин и Кара-Мурза биха били особено уязвими", добави Грозев.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Vikos
преди 2 месеца

Шокиран съм, наскоро научих, че 90% от хората са заразени с пapaзити, поради тях имаме повечето заболявания (включително рак), алергии, хронична умора и главоболие, торбички под очите, акне и папиломи, чести настинки и слаб имунитет, тази инфекция бавно ни убива. Вземете теста и разберете дали сте заразени и как да спасите себе си и близките си------ https://shout.to/testa

Откажи