Гроздан Караджов пита гражданите за ремонта на пътища

Хората ще имат две седмици, в които ще могат да правят предложения за програмата

Гроздан Караджов пита гражданите за ремонта на пътища | StandartNews.com

Регионалният министър Гроздан Караджов свиква работно заседание за развитието на стратегическите инфраструктурни обекти и за новата програма за ремонт на пътищата. Заседанието ще се излъчва на живо. В него ще участват ръководствата на Агенция „Пътна инфраструктура“, включително директорите на дирекции, на Института по пътища и мостове и на „Автомагистрали“ ЕАД, съобщават от МРРБ.

Министър Караджов ще постави няколко основни теми, които за първи път ще се обсъдят прозрачно пред гражданите:

1. Проектна готовност на всички стратегически инфраструктурни обекти, реалистични срокове за изготвяне на технически проекти и прогнозно финансиране;

2. Обсъждане на предложените от АПИ за основен и превантивен ремонт пътища за 2022 г. по новата 4-годишна програма за обновяване на републиканската пътна мрежа;

3. Новата процедура за текущ и превантивен ремонт на пътната мрежа;

4. Тол системата.

Гражданите ще имат две седмици, в които ще могат да правят предложения за включване в програмата на други пътища, включително като изпращат снимки и видеоматериали. Окончателният списък ще бъде публикуван на сайта на министерството и на АПИ.

Работното заседание ще се проведе на живо от 9.00 часа в четвъртък, 13 януари, на официалната Фейсбук страница на вицепремиера Гроздан Караджов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай