Гръм и мълния. Синоптиците с прогноза къде ще вали

Преобладаващите максимални температури ще бъдат между 14° и 19°, в София - около 15°

Гръм и мълния. Синоптиците с прогноза къде ще вали | StandartNews.com

Въздушната маса днес ще е неустойчива. Ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Интензивни ще са явленията на места в Южна България. Ще духа умерен вятър от северозапад, в източните райони - от север-североизток. Дневните температури още малко ще се понижат и преобладаващите максимални ще бъдат между 14° и 19°, в София - около 15°.

Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Интензивни ще са явленията на места в Рило-Родопската област и Странджа. Ще духа силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 8°, на 2000 метра - около 2°.

Над Черноморието ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. По-интензивни ще са явленията по южното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от север-североизток. Максимални температури: 15°-16°. Температурата на морската вода е 11°-12°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В четвъртък преди обяд облачността все още ще е значителна и на отделни места в Централна и Източна България ще превали слаб дъжд. Вятърът ще се задържи умерен от север-северозапад. Ще е хладно за края на април с максимални температури между 12° и 17°. През нощта срещу петък облачността над цялата страна ще намалее, вятърът ще отслабне и сутринта ще е сравнително студено с минимални температури между 1° и 6°. В петък и събота ще преобладава слънчево време с временни увеличения на облачността, по-значителни през втория ден, когато вятърът ще се ориентира от североизток. Вероятността за валежи е малка. В неделя над Югозападна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, около и след обяд там на места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици. Бавно ще се затопля и в събота и неделя в много райони дневните температури ще достигат и надхвърлят 20°. В понеделник и вторник над Западна и Централна България ще продължи да се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, там и дневните температури ще са с 4-5 градуса по-ниски, а в източните райони, където ще има повече слънчеви часове, ще се задържат без промяна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай