Грипът погуби двама пенсионери в Шумен

Плевен и Русе също обявиха епидемия от днес

Грипът погуби двама пенсионери в Шумен | StandartNews.com

 

 

Върлуващата грипна епидемия, която превзе почти цялата страна, взе още жертви. Двама души са починали в болницата в Шумен вследствие на заболяване от грипен вирус, съобщи bTV.

Пациентите са били възрастни хора и са починали през седмицата, а резултатите от изследванията им са доказали наличие на грипен вирус щам "А". Болните са имали усложнения и множество други заболявания.

Шумен остава в епидемична обстановка, а в болницата са хоспитализирани повече от 180 души, болни от грип.

Вчера бе съобщено, че грипен вирус е причинил смъртта на 52-годишна жена от Габрово. Тя е била с доказан грипен вирус от щама H1N1. След домашно лечение, назначено от личния лекар, продължило повече от седмица, била приета в болницата с пневмония. Състоянието ѝ се влошавало изключително бързо въпреки лечението и пациентката получила дихателна недостатъчност, след което последвал и смъртен изход. 

Грипна епидемия е обявена в почти в цялата страна. В Плевен и Русе от днес, от понеделник е в сила за столицата, както и за Благоевград и Кюстендил. До 29 януари е удължена грипната епидемия за Пазарджик, а за Пловдив до 1 февруари.

Специалистите съветват да спазваме лична хигиена и да проветряваме в затворените помещения. Да се приема богата на витамини храна, а ако има болни с доказан грип, трябва да се използват лекарства, назначени от лекар

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай