Грипът коси наред. Задава се ваканция

Няма нагласа за онлайн обучение

Грипът коси наред. Задава се ваканция | StandartNews.com

Грипната ваканция става наложителна. Това става ясно и от позицията на Диян Стаматов, директор на 119  СУ „Михаил Арнаудов“ в София, председател на Съюза на работодателите в системата на образованието.

С всеки изминал ден процентът на отсъстващи, болни ученици става все по-голям, каза Стаманов.

Ние сме с нагласа не за онлайн режим на обучение, а кратка, извънредна, грипна ваканция, поясни той. Грипната ваканция в рамките на 5-7 дни ще помогне да премине боледуването, а не да се дискредитира онлайн преподаването, смята Стаматов.

Той е на мнение, че онлайн режим на обучение не трябва да се прилага в такава ситуация. Директорът поясни, че грипната ваканция ще е превантивно прекратяване на учебния процес, което няма да се отрази в образователен план.

Възможно е в някои общини да не се достигне критичен процент отсъстващи, локалният принцип е основен в такава ситуация, каза той.

По повод финансовата стабилност на училищата и сметките, които се разплащат, Стаматов посочи, че е рано да се каже каква ще е ситуацията, защото няма бюджет, а и фактурите още не са излезли. Той предполага, че сметките ще са по-високи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай