Грипната епидемия в Пазарджик и Кърджали продължава

От днес РЗИ-Търговище обяви грипна епидемия на територията на област Търговище...

Грипната епидемия в Пазарджик и Кърджали продължава | StandartNews.com

Удължава се грипната епидемия в областите Пазарджик и Кърджали. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на здравеопазването.

От днес РЗИ-Търговище обяви грипна епидемия на територията на област Търговище. До второ нареждане се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

РЗИ-Кърджали удължава грипната епидемия на територията на област Кърджали считано от 31.01.2019 г. до 01.02.2019 г. включително.

РЗИ-Пазарджик удължава грипната епидемия на територията на област Пазарджик във връзка със запазващото се високо ниво на обща заболеваемост от грип и ОРЗ. Учебните занятия в областта се възстановяват, считано от 30.01.2019 г.

Към днешна дата грипна епидемия е обявена на територията на следните области: Благоевград, Бургас, Варна, Велико Търново, Видин, Враца, Добрич, Кърджали, Кюстендил, Монтана, Пазарджик, Плевен, Пловдив, Разград, Русе, Сливен, Смолян, Софийска област, София-град, Стара Загора, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на община Луковит.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай