Гражданското шкафче на протестърите

То ще събира аргументи за оставката на правителството

Гражданското шкафче на протестърите | StandartNews.com

На 49-ия ден на протести в София демонстрантите донесоха на пл. "Независимост" свое гражданско шкафче, което ще събира аргументи за оставката на правителството през следващите вечери и часовник, отброил по думите им оставащото време на кабинета на Бойко Борисов.

Обстановката е спокойна. Хората са категорични че оставката на правосъдния министър Данаил Кирилов няма да промени нищо.

Какво обаче ще промени държавата, няма революционер, който да даде рецепта.

"Той е една незаменима фигура. Искрено се надявам да не му подпишат оставката, защото ние така или иначе тук вече 49 дена искаме оставката на цялото правителство, дори на главния прокурор", заяви един от протестиращите пред БНР.

От "Отровното трио" заявиха още, че не хвърлят годна за ядене храна по време на протестните демонстрации.

"Всички яйца и домати са преоценени и не са качествени за ядене. Купени са със собствени средства или от дарения", обясни Бабикян.

                                                 Контра - импийчмънт на Радев

За трета поредна вечер пред НДК пък се събраха граждани, които осъждат действията на блокиралите възлови места в София и настояват за импийчмънт на президента Румен Радев, когото наричат "разединител на нацията".

Сред демонстрантите се чуват разнопосочни коментари относно подадената оставка от правосъдния министър Данаил Кирилов. Изразени бяха гласове в негова подкрепа:

"Не трябваше да я подава. По този начин те непрекъснато ... Кой не освободиха? Горанов? Предишния министър на вътрешните работи? Сега правосъдният! Това са оставки под натиск и нищо друго".

Не искаме да влизаме в прекалено политически разговори, просто имаме състояние на беззаконие и анархия в столицата", каза инициаторът на подписката Николай Колев.

        

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай