"Градус" съди Илчовски за клевети

Сезираме всички институции за неверните твърдения, обяви компанията

"Градус" съди Илчовски за клевети | StandartNews.com

„Градус“ АД излезе със специална позиция, в която обяви, че ще съди за клевети крупния земеделски производител Светослав Илчовски. Пред комисията по ревизията на Мая Манолова той замеси името на собственика на компанията Иван Ангелов като заяви, че пред очите му на рожден ден на Борисов Ангелов и най-богатият българин Цоло Вутов (собственик на 50% от „Геотехмин“ ООД) са подарили на лидера на ГЕРБ кюлчета злато. Днес има ново заседание на комисията по ревизията, на което Илчовски е обещал да представи и доказателства за думите си.

ВИЖ ОЩЕ: Адвокат на Миню Стайков: Чакаме клиповете

Ето цялата позиция на "Градус" АД:

"Във връзка с направени и разпространени неверни твърдения от лицето Светослав Илчовски пред комисията за ревизия към 45-ото Народното събрание и медиите, „Градус“ АД информира, че ще заведе всички възможни дела срещу въпросното лице и ще сезира компетентните органи в защита на своите права и законни интереси за изнасянето и разпространяването на неверни твърдения от него.

Те уронват престижа и накърняват доброто име на „Градус“ АД, причиняват на компанията и нейните инвеститори и акционери имуществени и неимуществени вреди, и дават неверни и подвеждащи сигнали към пазара, на който се търгуват акциите на „Градус“ АД, което може да се отрази негативно на тяхната цена.

Като компания с близо 30-годишна история, „Градус“ АД няма да допусне накърняване на доброто й име, както и замесването й в политически битки чрез разпространение на невярна информация, и ще търси правата си по съдебен ред."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай