Горнооряховският суджук влезе в гид на Европа

Известни готвачи представят уникални продукти от своите страни

Горнооряховският суджук влезе в гид на Европа | StandartNews.com

Горнооряховският суджук влезе в кулинарния гид на Европейската комисия. В него известни готвачи от България, Белгия, Чехия, Германия, Естония, Ирландия, Италия, представят уникални продукти от своите страни. Клинарният гид е наречен „Сензация!“, съобщи dobrichonline.com.

Идеята е да бъдат популяризирани  защитените продукти в страните членки на Европейския съюз, като по този начин се гарантира продължаването на традицията и запазването на качеството им.

Нашата страна е представена от шеф Владимир Тодоров, когото определят като един от най-талантливите млади шеф-готвачи в България. През 2016 г. той е обявен за най-добрият шеф-готвач в България, след като е работил в Нидерландия, Белгия и Съединените щати.

Представителят на България предлага модерна версия на традиционната бобена яхния с горнооряховски суджук. Месният деликатес е първият, а дълго време и единствен, български продукт, регистриран в ЕС със „Защитено географско указание”.

„Нашата кухня разполага с широк набор от качествени продукти, баланс между традиция и иновация, с внимание към детайла, намек за приключение и българско гостоприемство. В България често похапваме обилна порция боб с наденица. Това е традиционно ястие, което може да се намери навсякъде, особено през зимата“, споделя шеф Владимир Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай