Горещо начало на седмицата с над 30 градуса

Максимални температури между 29° и 34°

Горещо начало на седмицата с над 30 градуса | StandartNews.com

Преносът на топъл въздух от юг ще продължи и ще остане топло за началото на октомври, с максимални температури между 29° и 34°. Облачността ще бъде разкъсана, средна и висока. Ще духа слаб, до умерен, на места северно от планините и по долината на Струма - временно силен юг-югоизточен вятър. Минималните температури ще бъдат между 13° и 18°, на отделни места в източната част на Дунавската равнина и по северното крайбрежие на морето - до 20°-22°. Атмосферното налягане през деня слабо ще се понижи и ще бъде по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще бъде слънчево, с разкъсана висока облачност. Ще духа умерен юг-югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха - между 24° и 27°. Температурата на морската вода е 22-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има разкъсана средна и висока облачност, по-значителна - след обяд, но само на отделни места ще превали слаб дъжд. Ще продължи да духа селен югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 18°.

Във вторник и сряда от северозапад ще прониква хладен въздух и температурите в западните райони ще се понижат - максималните ще са 22°-27°. В източната половина от страната вятърът ще е все още с южна компонента и там ще остане по-топло, температурите ще достигат до 30°-32°. Облачността ще е променлива, над Северна и Западна България често значителна и там на отделни места ще превали. В четвъртък ще преобладава облачно време и от запад на изток на места ще превали. Вятърът в цялата страна страна ще стане от запад-северозапад, слаб до умерен. И в източните райони температурите ще се понижат с няколко градуса, максималните ще са между 21° и 26°.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай