Горещ вятър обхваща страната

Максималните температури ще са между 32° и 37°

Горещ вятър обхваща страната | StandartNews.com

Днес у нас ще духа слаб, в Източна България до умерен, вятър от изток-югоизток. Въпреки това в цялата страна времето ще бъде сухо, безоблачно и горещо. Максималните температури ще са между 32° и 37°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за август и ще остане без съществена промяна.

По Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, но бързо ще намалее до слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури по крайбрежието между 27° и 30°. Температурата на морската вода е 26-27°, по-ниска е на север от н. Калиакра. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще е слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра – около 27°, на 2000 метра – около 20°.

През първата половина от следващата седмица ще бъде слънчево, около и след обяд - горещо. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните във вторник и сряда ще са между 34° и 39°, по-ниски, около 30°, по Черноморието. Привечер в сряда над северозападните райони ще се заоблачи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай