Понеделник,

Голяма напаст до Кулата! Какво се случва

От: Редактор -
3578
Голяма напаст до Кулата! Какво се случва
A
A
A

Цели насаждения са унищожени в района на град Дидимотихо и окръг Еврос в Североизточна Гърция след нашествие от ларва на насекомо, която е нанесла катастрофални поражения на много ниви в областта, съобщава информационният сайт GRTimes.

Според сведения на председателя на Селскостопанското сдружение в Дидимотихо Евангелос Тасюдис вредителят е ларва на пеперуда от семейство Crambidae. „За по-голяма сигурност обаче сме изпратили проба в института по фитопатология „Бенакис“ и очакваме резултатите“, отбеляза Тасюдис.

„Ларвата се появи първоначално в насаждения в района на (село) Тихеро и впоследствие се разпространи в цялата областна единица Еврос. Проблемът е много съществен и не е лесно да се реши, освен чрез пръскания от дрон“, допълва Тасюдис.

„Лично познавам производители, които тази година се уплашиха да отглеждат царевица, защото знаят, че тя е храна на дивите свине. Популацията им през последните години се увеличи рязко и в резултат те търсят храната си в нивите на земеделците“, казва председателят на Селскостопанското сдружение в Дидимотихо.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Напаст Кулата

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички