Петък,

Голям съвет за шофьорите!Разкриха кой ги лъже

От: Редактор -
22641
Голям съвет за шофьорите!Разкриха кой ги лъже
A
A
A

Докато автомобилната индустрия бързо върви към електрификация, у нас изкопаемите горива като бензин и дизел все още са си на мода и тази тенденция едва ли ще се промени скоро.

Не е тайна и, че у нас много бензиностанции предлагат некачествени горива, пише fakti.bg. Но как да разберем дали бензинът е качествен?

Ако имате съмнения в качеството на горивото трябва преди да заредите да извършите един прост и много лесен тест, за да проверите горивото, с което зареждате автомобила си.

Чрез него можете да проверите качеството на бензина без инструменти. За да направите това ви трябва единствено хартия. С нея трябва да почистите добре пистолета на бензиноколонката, така че да няма следи от мръсотия по него.

След това взимате парче от филтърната хартия и капвате капка бензин от дюзата върху филтърната хартия. Бензинът трябва да се изпари в рамките на две минути и да не остави никакви петна по хартията. Но ако тази капка бензин остави тъмен пигмент върху филтърната хартия, тогава бъдете сигурни, че бензинът е „подправен“.

 

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com