Вторник,

Голям скандал във видинската болница. Сербезова нареди проверка

От: Редакция -
Голям скандал във видинската болница. Сербезова нареди проверка
A
A
A

Министерството на здравеопазването поиска от Главна инспекция по труда“да извърши проверка на уволненията на санитари от спешното отделение на МБАЛ „Св. Петка“, Видин. Т

Това съобщи министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова по време на среща с представители на Националния синдикат „Защита“. От синдикалната организация настояват четирите жени – санитари във видинската болница - да бъдат възстановени на работа, както и изпълнителният директор на лечебното заведение да подаде оставката си. Санитарките бяха уволнени, след като алармираха, че не са получили парите си за работа на първа линия срещу COVID, тъй като представители на администрацията им ги взимат обратно.

„Конфликтът продължава вече година. Това не са нито първите, нито ще са последните уволнени членове на нашия синдикат. Този натиск върху персонала на болницата трябва да бъде прекратен", заяви Красимир Митов, председател на Националния синдикат „Защита“.

„Освен изисканата от ГИТ проверка съм възложила на звено „Вътрешен одит“ на Министерството на здравеопазването също да провери сигналите за финансови нарушения във видинската болница. Ще бъдат поискани и писмени обяснения от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Ивета Найденова. Това, което зависи от министерството като принципал на болницата, ще бъде направено, защото държа на пълна прозрачност и на това, решенията, които вземам, да са базирани на факти и доказателства“, беше категоричен министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова.

След като резултатите от назначените и поисканите проверки бъдат предоставени на здравния министър незабавно ще бъдат предприети и кореспондиращите с тях действия, стана ясно още по време на срещата.

В рамките на дискусията, касаеща медицинската грижа в МБАЛ Видин, беше коментиран и ваксинационният процес в страната. Представителите на синдиката изразиха своята готовност да съдействат на МЗ по отношение популяризирането от необходимостта и смисъла от ваксинация на българските граждани срещу COVID-19, в това число и на своите членове.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички