Понеделник,

Голям скандал! Северна Македония заплаши Устата

От: СТАНДАРТ -
3981
Голям скандал! Северна Македония заплаши Устата
A
A
A

Заплахи за живота си от съседи в Северна Македония започна да получава рапърът Иван Динев – Устата. Той си навлече гнева на Скопие заради видео, озаглавено “Урок по история на Македония”, съобщава NOVA.

В текста на песента може да чуете реплики като: “това не е държава, а територия”, “македонският е български диалект”, „малка провинция с големи амбиции, отраснала в българските традиции“ и т.н.

“Преди седмица имах среща с мой учител по история. В разговора стигнахме до тази тема. Когато събрах фактите, които той ми изложи, и които аз съм чел, реших да направя един текст, който не е е срещу, а по-скоро в защита на българската история”, обясни Динев, който споделя, че следи темата от дълго време.

“Много болно ми стана, че Северна Македония гледа на нас като окупатори, при положение че ние сме воювали за тяхната свобода. Обиждат ни, унижават. ни. Това е недопустимо”, каза още той.

Рапърът твърди, че не е търсил провокация. Просто е изказал своята позиция в рими.

Освен множеството негативни съобщения и заплахи, които получава след пускането на песента, получава и подкрепа.

“Заплахите са нещо нормално. Македонците и българите си приличаме страшно много. Проблемът за мен е, че трябва да има добросъседство. Те трябва да проумеят, че са залети от пропаганда”, допълни още Динев. 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com