Голям скандал! Руски посланик с българско гражданство

Депутат направи големи разкрития

Голям скандал! Руски посланик с българско гражданство | StandartNews.com

Нов скандал гръмна в тв ефира. Бившият руски посланик у нас е получил българско гражданство след края на мандата си. Основанието – развитие на обществено-икономическите отношения между България и Русия. Разкритието направи в студиото на „Събуди се” по Нова тв депутатът от ПП-ДБ и зам.-председател на ДСБ Кристина Петкова. Впоследствие, заради това, че единият родител има българско гражданство, такова получава и синът на дипломата.

Вратичка в закона позволява проникване на руско влияние в България, категорична бе Петкова. По думите ѝ това се случва като чужденци получават българско гражданство заради спортни заслуги. Колко са обаче те – ресорното Министерство на младежта и спорта не знае.

„Има случаи на руски граждани, за които няма никакви данни да са свързани със спорта изобщо. В мотивировката им пише, че са служители на руския „Лукойл”. Впоследствие единият става изпълнителен директор и пълномощник на „Лукойл”-България, а другият – член на борда на „Петрол” АД. По този начин тези лица, нямащи нищо общо със спорта, получават българско гражданство”, обясни народният представител.

По думите ѝ няма данни тези мъже да играят баскетбол, както се твърди. Според Петкова това е пробив в националната ни сигурност, която се случва със съдействието на ДАНС.

"Има такива, за които няма никакви данни, че имат заслуги в спорта. Масажист, психолог пишат се, че са в сферата на волейбола, двама от "Лукойл" си преписват заслуги в баскетбола и така си вземат гражданство.  А ДАНС се опитват да си измият ръцете със Съвета по гражданство към правосъдното министерство", възмутена бе Петкова и посочи, че няма обяснение защо се получава така, можела само да предполага.

По отношение на вътрешната политика Петкова не скри, че името на ген. Атанас Атанасов е едно от спряганите за председател на Народното събрание след ротацията на премиерите през март. „Бих се радвала да не видя Калин Стоянов като вътрешен министър след ротацията”, призна народният представител.

Все още не е решено дали „Продължаваме Промяната” и „Демократична България” ще имат общи листи за евроизборите. Нагласите обаче били това да се случи, каза още Кристина Петкова.

Тя коментира и държавния глава: „Радев никога не се е държал като обединител на нацията. Не е моят президент. Той използва президентската институция, за да позиционира себе си политически. Това е недостойно”. Депутатът направи паралел с президента Георги Първанов и създадената от него партия АБВ. „Видяхме потенциала. Предполагам и тук ще се случи същото нещо”, смята Петкова.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай