Голям капан от времето. Щраква рано сутринта

Шофьорите трябва да са особено внимателни

Голям капан от времето. Щраква рано сутринта | StandartNews.com

Голям капан от времето щраква рано сутринта. Чакат ни мъгли и слоеста облачност. Шофьорите трябва да са особено внимателни.

През нощта срещу вторник облачността над цялата страна ще намалее до ясно време и температурите ще се понижат чувствително. Ще има условия за образуване на мъгли или ниска слоеста облачност в равнинните полета и котловините, както и за целодневни мъгли в Дунавската равнина.Ще духа слаб източен вятър.

Минималните температури ще са между минус 4°С до плюс 3°С. В котловинните полета и планинските райони ще са по-ниски - до минус 5-6°С.

През деня във вторник ще преобладава разкъсана облачност. А в низините и котловинните полета ще има условия и за мъгли. Ще духа слаб източен вятър. Късно след обяд над Източна България ще започнат и слаби валежи от дъжд. Дневните температури ще са между 3-8°С, малко по-високи на местата с повече слънчеви часове - до 12°С, гласи прогнозата на синоптиците от meteobalkans.com. Ето какво още има в нея:

Времето по Черноморието

През нощта срещу вторник ще преобладава ниска слоеста облачност. Ще духа умерен източен вятър. Късно след обяд по Северното Черноморие ще започнат слаби валежи от дъжд.

През деня дневните температури ще са високи - до 5-7°С.

Температурата на морската вода е 9°-11°С.

Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

Времето в София

През нощта срещу вторник облачността ще е в процес на разкъсване. Ще духа слаб източен вятър. През деня ще преобладава разкъсана облачност, но ще имаме и слънчеви часове. Минималните температури ще се понижат и ще са между минус 5°С до минус 4°С. Дневните температури ще са без дневен ход и ще са до 2-3°С.

Времето по планините

През нощта срещу вторник ще преобладава променлива облачност. Ще духа умерен югозападен  вятър. Максималните температури на височина 1200 метра ще достигнат стойности между 4-5°С, а на 2000 метра - около 1°С.

Времето на Балканите

През следващото денонощие сравнително студено ще е над крайните западни райони от полуострова, където ще започнат и валежи от сняг. Над останалата част от полуострова времето ще е по-често облачно или с ниска слоеста облачност. Ще се задържи студено.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай