Големи събития на Рожен, случва се нещо дълго чакано

Официално вчера беше осветен националния трибагреник за пилона на "Рожен"

Големи събития на Рожен, случва се нещо дълго чакано | StandartNews.com

Две мащабни събития започват на Роженските поляни. Откриването на монумента пилон с българското знаме и Събора на народното творчество.

Официално вчера беше осветен националния трибагреник за пилона на "Рожен". Церемонията се състоя в смолянския катедрален храм "Св. Висарион Смоленски".

Знамето е с площ от 1110 кв.м и ще бъде издигнато до върха на 111-метровия пилон "Рожен" с тържествена церемония в 21 часа. 300 доброволци ще носят огромния флаг. Преди това ще има 3-часова програма.

Заради струпването на хора се предвижда промени в движението и обход. Има временната организация на движението, която влиза в сила от 11 днес до 20 ч. в неделя.

В този период движението между с. Проглед и х-л КООП Рожен ще бъде спряно и в двете посоки.

Движението ще се пренасочва по маршрут Пампорово – Смолян – Соколовци – хотел Рожен. Обходното трасе е задължително за всички, идващи от север за участие в тържествата.

С оглед безпрепятственото придвижване на хората движение със собствени автомобили от с. Проглед към Рожен няма да се допуска, след като се напълни паркинга на Рожен, който е за около 3000 автомобила.

Няма да бъде разрешавано паркиране на автомобили по главен път Чепеларе–Рожен. Ще се допуска транзитно преминаване към к.к. Пампорово, откъдето също ще има организиран превоз.

Предвидени са буферни паркинги. Ще бъдат поставени и указателни табели.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай