Големи промени с билети и карти в София. Говори транспортен шеф

Центърът за градска мобилност ще увеличи местата за продажба на документи за пътуване

Големи промени с билети и карти в София. Говори транспортен шеф | StandartNews.com

Центърът за градска мобилност в София ще увеличи местата за продажба на документи за пътуване. Това ще стане с „отваряне на този пазар“, обяви изпълнителният директор на дружеството Димитър Дилчев пред БНР.

Учениците и студентите пък няма да носят удостоверения за съответните преференции при издаването на документ за превоз. Това е следващата стъпка за дигитализация на столичния транспорт.

Дилчев не посочи срокове за изпълнение на тези планове, но увери, че това са правилните стъпки за дигитализация.

"Пандемията ускори дигитализацията на градския транспорт", отбеляза още Дилчев. Тогава именно е била свършена основната работа по изграждането на системата. Действие, което той определи като "окабеляване".

До седмица Центърът ще представи как би се оптимизирала системата на градския транспорт. 

"От началото на година досега има над 550 хиляди активни карти със зареден дългосрочен превозен документ. Има 220 т.нар. хартиени карти с чип Ultralight... 650 хиляди са уникалните устройства, с които е правено пътуване от началото на година и плюс хартиените билети, се оказва, че на всеки 10 софиянци или гости на столицата 9 са ползвали услугите на градския транспорт", уточни още изпълнителният директор Димитър Дилчев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай