ГОДИШНИ НАГРАДИ ЧУДЕСАТА НА БЪЛГАРИЯ - 2019

Кампанията „Чудесата на България” е носител на голямата награда за европейско културно-историческо наследство за 2018 година на „Европа Ностра“

ГОДИШНИ НАГРАДИ ЧУДЕСАТА НА БЪЛГАРИЯ - 2019 | StandartNews.com

Уникалният културен код на българите е най-добрият щит, който ни запазва като нация дори в тежките времена на омраза и разделение, в които живеем.  Затова и опазването на богатото ни културно-историческо наследство, както и съхраняването на традициите и българщината е основната цел на кампанията „Чудесата на България“, която вече 9-та година провежда в. Стандарт.

Всяка година световните музеи представят българските съкровища, археолози и учени разкриват нови тайни от историята, млади таланти прославят традициите ни зад граница. Правителството отпуска все повече средства не само за археологически разкопки, но и за социализация и реставрация на обектите.

„Чудесата на България” е най-голямата национална кампания за защита на културно-историческото наследство и развитие на културно-историческия туризъм. Създадена и разработвана вече девет години от журналистите на вестник „Стандарт“, тя цели да подпомага държавата и неправителствените организации в усилията им да популяризират пред обществото богатото историческо наследство, което се изразява в над 50 000 артефакта от 7 исторически епохи, както и да съдейства за неговото опазване, възстановяване и обновяване. В основата на кампанията са запазване на устоите на българщината и православието като основна наша ценност, които трябва да бъдат пренесени към бъдещите поколения.

За първи път кампанията ще отличи и много млади българи, които с уменията и таланта си пренасят богатото ни културно-историческо наследство на новите поколения.

Гордеем се, че именно кампанията „Чудесата на България” е носител на голямата награда за европейско културно-историческо наследство за 2018 година и е част от най-голямата европейска неправителствена организация – „Европа Ностра”.

Церемонията по раздаването на наградите „Чудесата на България” ще се проведе на

17 декември 2019 г., вторник

От 18.00 ч.

София, хотел „Маринела“, зала „Витоша“

Специален гост на събитието е вицепрезидентът на „Европа Ностра“ Пийт Ясперт.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай