Понеделник,

Гълъбов: Имаме парламентарна и политическа криза

От: Мартина Суботинова -
Гълъбов: Имаме парламентарна и политическа криза
A
A
A

„Свидетели сме на множествена криза. Това е спектакъл, който се играе на много сцени. Кампанията е само една от тези сцени.“ Това коментира пред БНТ политологът доц. Антоний Гълъбов.

 „Имаме парламентарна и политическа криза, за която не говорим. Защо 45-ото Народно събрание не създаде правителство?”, попита той. По думите му, отказът от политическа отговорност е инфантилизъм.

„Това е опасен механизъм, който може да се повтори в новия парламент. Ще имаме ниска избирателна активност, повече партии в парламента. Съставянето на правителство ще е още по-трудно.

„Не виждам елементарно политическо усилие да бъде постигнато съгласие около определени точки на възможно програмно управление. Ако има правителство, то може да бъде само програмно”, добави доц. Гълъбов. 

Според него служебното правителство дължи на гражданите ясна картина на състоянието на страната. „Досега не чухме това. Планът за възстановяване е много сериозен проблем. Той се бави, за да излязат едни проекти и да влязат проекти, подготвени от екипа на г-н Радев”, добави социологът.

Според журналиста Петър Волгин резултатите от предсрочните избори ще бъдат различни.

„Първият и вторият ще си сменят местата. След тези избори съм убеден, че ще има правителство. В него ще влизат някои от новите партии, които събират желанието на хората за промяна. И някои от традиционните партии, които са се заявявали против досегашния модел.

Колко ще продължи това правителство – никой не може да каже. Но новия парламент ще излъчи правителство. С тези избори вървим към изясняване на ситуацията. Ще наблюдаваме продължение на мача от 4 април”, коментира той.

По думите на журналиста, служебното правителство е част от предизборната кампания. „То концентрира желанието на страшно много хора”.

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички