Вторник,

Гласуват закони под погледа на Левски

От: СТАНДАРТ -
107
Гласуват закони под погледа на Левски
A
A
A

Цяла седмица депутатите ще гласуват закони под погледа на Васил Левски. Оригиналните 7 портрета на Апостола ще бъдат изложени в Народното събрание. Регионалният исторически музей в Ловеч ще гостува от 17 до 23 февруари 2020 г. в парламента  с изложбата „Васил Левски - Апостола на българската свобода”, съобщи директорът на музея Капка Кузманова.

Официалното представяне на изложбата ще стане на 19 февруари, когато се навършват 147 години от обесването на най-великия българин. Изложбата ще може да бъде видяна и от много столичани, тъй като на 22 февруари, събота, парламентът ще има Ден на отворените врати.

Изложбата представя живота, делото и идеите на Васил Левски. Акцентите са върху създаването на комитетската мрежа в България и ролята на Ловеч като седалище на Българския революционен централен комитет. В експозицията са показани освен седемте оригинални портрета на Левски и негови портрети, рисувани от различни художници през годините, както и снимки на съратници и сподвижници. Отразени са идеите, мислите и представите на Левски за параметрите на държавно-политическото устройство на свободна България - чиста и свята република.

 


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички