Гласът на Иван Андонов оживява в авторски диск

Гласът на Иван Андонов оживява в авторски диск | StandartNews.com

Стара Загора. Големият Иван Андонов, оставил образци в българското кино и като актьор, и като режисьор, що оживее в диск със свои изпълнения. Това разкри съпругата му Люба Маричкова при представянето на книгата за него. Срещата с читателите бе рамките на първия международен фестивал „Златната липа" в Стара Загора.

„Иван беше много добър четец, има записи и на стихове, и на проза", посочи мотивите да бъде съхранено за поколенията това богатство Маричкова. Тя вече е получила част от записите, правени в Дойче веле, останалите били в Българското национално радио, и се надява през следващата година дискът да излезе.

„Това е един много светъл и в същото време много цялостен и верен портрет на Иван Андонов", каза драматургът и сценарист Юрий Дачев, който представи книгата за него. Текстовете от сценаристи, оператори, актьори, съмишленици и приятели на Иван Андонов е събрала и редактирала съпругата му Люба Маричкова. Спомени за съвместната си работа с него разказаха двама от любимите му актьори – Мария Статулова и Любен Чаталов.

Тази вечер в рамките на кинофеста ще бъде представена книгата за друг колос на българското кино – Григор Вачков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай