ГЕРБ поиска БСП да се разграничи от свои депутат

Братът на червения Георги Стоилов бе арестуван в Чехия

ГЕРБ поиска БСП да се разграничи от свои депутат | StandartNews.com

В декларация от парламентарната трибуна ГЕРБ отново призоваха БСП да се разграничи от депутата Георги Стоилов, чийто брат Илия Стоилов, осъден за ръководене на престъпна група беше задържан Чехия.

Припомниха, че когато Илия Стоилов е напуснал страната братът - депутат от левицата бил казал, че не е беглец от правосъдието, а е отишъл да се лекува.

От ГЕРБ напомнят и че още през 2018 година са поискали левицата да се разграничи от депутата си, но те не са го направили и така са предпочели да носят отговорност за действията на осъдения Илия Стоилов. Маноил Манев от ГЕРБ каза, че негови колеги са напускали групата и формацията само заради съмнения, за да не се петни партията.

От БСП реагираха на думите, че председателят на парламента не трябва да позволява подобни декларации и определи подобни изказвания като типична фашистка практика, при която отговорността не се носи персонално, а се търси от роднините.

Последваха пререкания на депутати от БСП и Цвета Караянчева дали са правени внушения с декларацията на ГЕРБ и дали е била обидна. Депутатите от левицата отново настояха премиерът да дойде в парламента, за да обяви приоритетите на кабинета по повод португалското председателство на съвета на Европа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай