Четвъртък,

Ген. Мутафчийски накара всички да се чувстват горди

От: СТАНДАРТ -
7164
Ген. Мутафчийски накара всички да се чувстват горди
A
A
A

Директорът на ВМА ген. майор Венцислав Мутафчийски накара всички българи да се чувстват горди. Той пусна силни думи по повод 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Ето поста на ген. Мутафчийски:

Напред! Науката е слънце,

което във душите грей!

Напред! Народността не пада

там, гдето знанието живей!...“

На 24 май честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

24 май е ден на гордост и преклонение пред нашите просветители. Ден, в който отдаваме заслужена почит към стремежа за усъвършенстване чрез постиженията на науката и културата.

Стъпвайки на традициите и с вдъхновението на нашите предци, в своята 130-годишна история ВМА успява да запази именно стремежа си към непрестанно усъвършенстване, превръщайки се в еталон за всички останали лечебни заведения.

Ние вярваме в науката! За нас знанието и науката са ценностите, които определят нашата сила и бъдещото ни развитие. Благодаря на всички колеги-преподаватели за високия професионализъм и отдадеността, които влагат в затвърждаване авторитета на българското медицинско образование.

Колеги, благодаря Ви за силите и енергията по време на COVID-пандемията, която подложи на изпитание целия свят, но ние възприехме като възможност да докажем за пореден път лидерските си позиции. И въпреки тези предизвикателства, продължихме да правим наука, отваряйки нови хоризонти за развитие на учебно-научната дейност в Академията и на българската военна медицина!

В днешния празничен ден поздравявам и нашите курсанти, нашето бъдеще! Бъдете все така усърдни и мотивирани, бъдете достойни наследници на нашите първоучители!

Честит празник!

Бъдете здрави и успешни!

Генерал-майор проф. д-р Венцислав Мутафчийски, д.м.н., FACS

Началник на ВМА


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички