Гълъбин Боевски неочаквано се прибра в България

Шампионът кацна в София след 2 г. затвор

Гълъбин Боевски неочаквано се прибра в България | StandartNews.com

София. Гълъбин Боевски вече е на свобода. Осъденият на 9 години затвор за трафик на кокаин олимпийски шампион неочаквано кацна на летище София в 14 часа днес, съобщи БНТ. Вече втора година щангистът търка наровете в бразилски затвор и всички опити за неговото помилване досега бяха отхвърлени. Появата му в самолета от Париж шокирала пасажерите, които го разпознали.

"Нямам какво да кажа, интересувахте се от мен преди 2 години, сега не съм интересен", заяви Боевски на летището. Той отказа да съобщи дали е оневинен, или освободен предсрочно. После скочи в такси и потегли в неизвестна посока. От посолството ни в Бразилия също отказаха да дадат повече информация.

Веднага тръгна версия, че за Боевски може да е ходатайствала президентът на Бразилия Дилма Русеф. Според друга мълва той е спазарен за треньор на щангистите от латиноамериканската държава. Трета хипотеза е, че е дал показания срещу наркобосове.

По-късно стана ясно, че Боевски е пуснат, след като е сключил споразумение с Върховния федерален съд на Бразилия за сътрудничество. Не е ясно дали става въпрос за показания срещу наркобосове или друг ангажимент.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай