Фотоизложба „Душата на океана" откриват в Бургас

Фотоизложба „Душата на океана" откриват в Бургас | StandartNews.com

Бургас. Пътуващата фотографска изложба „Душата на океана" на National Geographic ще бъде открита на 9 юли в мол Галерия Бургас. Водещ на церемонията ще е известния фотограф Михаил Заимов, според когото подводният свят е неповторим със своята тиха, спокойна фантазия и красота. Той е прочут с впечатляващите уникални снимки, които улавят особения колорит под морското равнище.

Изложбата „Душата на океана" пресъздава вълнуващата и красива вселена на подводния свят благодарение на специални инсталации - морски тунели, в които са подредени 50 фотоса и мултимедии с красиви гледки от необятните океански дълбини. До края на август гражданите и гостите на Бургас ще могат да открият прелестите и тайните на Световния океан в мол Галерия Бургас.

Експозицията е първата от 5-те пътуващи изложби на най-голямата международна неправителствена институция за наука и образование National Geographic. Изложението е част от глобалната кампания на National Geographic-Вашингтон, САЩ, за опазване на водните ресурси и природата в света. Откриването на изложбата е в подкрепа на кандидатурата на Бургас за културна столица на Европа през 2019. Ако това стане, се очаква чувствително увеличаване на туристическия поток в региона, както сочи статистиката за всички градове, които до момента са получавали този приз. От септември 2013 г. до февруари 2015 г. и останалите 4 пътуващи изложби от поредицата на National Geographic ще гостуват в Бургас.  

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай