Ford Mustang - "спортист" №1 по продажби

Ford Mustang - "спортист" №1 по продажби | StandartNews.com

Клиентите по света превърнаха Ford Mustang в най-продавания спортен автомобил в света за първите 6 месеца на годината. Това показват данните за глобалните регистрации на IHS Automotive. От януари до юни включително са продадени 76 124 бройки, което прави 56% ръст спрямо същия период миналата година.

"Клиентите в Европа и пазарите по света с десен волан очакваха официалната поява на Mustang над половин век, така че огромният интерес в тези региони не е изненада", заяви Стивън Одел, изпълнителен вицепрезидент глобален маркетинг, продажби и услуги на компанията. "Благодарение на клиентите от всички краища на планетата Mustang е най-продаваният спортен автомобил в света", добави той.

Първите продажби показват, че в Европа най-популярните екстериорни цветове за купето и кабриолета са Race Red и Magnetic Grey (21% от всички). Европейските клиенти на купето предпочитат червения Race Red (24%), а клиентите за кабриолета - Magnetic Grey (32%). Досега на купето се падат 3 от 4 продажби в Европа (72%), а двама от всеки трима клиенти са избрали 5-литровия V8 двигател с мощност 421 к.с. (64%).

Водачите в Европа са разделени почти поравно между 6-степенната механична (51%) и 6-степенната автоматична трансмисия (49%). Въпреки това автоматичната е по-предпочитана за клиентите на 5-литровия V8 двигател (57%), а механичната кутия - за 2,3-литровия EcoBoost с 317 мощност к.с. (65%).

Очакването на Mustang от клиентите в Европа беше осезаемо още миналата година, когато Ford отвори предварителна поръчка за 500 коли по време на финала на Шампионска лига. Клиентите запълниха списъка с предварителни поръчки едва за няколко минути. Над 8000 автомобила Ford Mustang са продадени в Европа досега. Първите клиентски поръчки на модела в България са вече факт, а доставките ще се осъществят в края на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай