Фестивал на пясъчните фигури в "Албена"

Ще се проведе на 17 юли 2022 г. от 9 ч.

Фестивал на пясъчните фигури в "Албена" | StandartNews.com

Фестивал за пясъчни фигури, украсени с даровете на морето, събира малки и големи скулптори на плажа в „Албена“.

Тематичният еднодневен фестивал "Пясъчни творения" ще се проведе на 17 юли 2022 г. на плаж „Калиакра Маре“, като участниците ще имат на разположение 1 час да сътворят най-добрите произведения с финия и златист пясък на „Албена“.

Проявата, организирана съвместно с Мартин Кръстев, е седма поред, като досегашните издания, проведени на плажа пред КЦ „Двореца“ в Балчик, привлякоха интереса на над 400 участници от цял свят.   

Регистрацията започва в 8.30 ч., а откриването е предвидено за 9.00 ч. В 10.00 ч. жури ще огледа и оцени всички творения, а най-добрите ще получат своите награди в 11.00 ч. Заявки за участие се приемат до 15 юли на телефон 0892/474-998 и на e-mail [email protected] Могат да се включат деца от 3 до 18 години – индивидуално или в група, или семейства – деца, родители и роднини.

Важно условие за всички участници е да носят собствени кофички и лопатки, с които да оформят причудливите фигури.

От 2019 година фестивалът „Пясъчни творения“ е признат за значимо събитие, включено в общонационалния културен календар на Министерството на културата. При неблагоприятни метеорологични условия събитието ще се проведе на друга дата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай