Фандъкова обещава градини и намален трафик

Това обяви столичният кмет

Фандъкова обещава градини и намален трафик | StandartNews.com

Започваме строителството на 45 нови сгради и разширения на детски градини и ясли, както и на ключови булеварди, с които целим да облекчим трафика в града и намаляването на вредните емисии. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова в началото на заседанието на Столичния общински съвет, на което ще бъде разгледан и гласуван бюджета на града за 2021 г. 

Капиталовата програма е в размер на 511,7 млн. лв. Фандъкова обясни, че парите за София са фокусирани върху три цели - изграждане на стратегическата инфраструктура, строителство на нови детски градини и подобряване на качеството на въздуха.

Най-голямата реконструкция, която ще започне тази година е на трамвайното трасе по бул. „Цар Борис III“, от Съдебната палата до „Княжево“, която е на стойност 31,6 млн. лв. "Този проект ще даде бърза връзка на гъсто населени квартали и нов линеен парк по бул. „Македония", уточни Фандъкова.

Градоначалникът отбеляза, че със завършването на обектите в следващите години ще се намали трафика в града и вредните емисии.

Общината ще продължи да налива пари и в квартални ремонти - 50 млн. лв. Както през миналата година така и през 2021 г. 10 млн. лв. ще бъдат предоставени директно на кметовете на райони.

Целта на Фандъкова до края на мандата е осигуряването на места в детските градини на всички деца от 3 до 6 години.

" 45 са конкретните обекти за нови сгради и разширения на детски градини и ясли. С тях очакванията ни са през тази и следващата година, когато ще завършат е да открием 185 нови групи"

"Една от моите лични каузи за 2021 г., е да гарантирам финансиране за разширенията на метрото към „Подуяне“ и през „Слатина", разкри градоначалникът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай