Фандъкова: Има работа и за мен, и за Цветанов

Димитър Николов: Хората разчитат на кметовете

Фандъкова: Има работа и за мен, и за Цветанов | StandartNews.com

София. Кметовете на София и Бургас - Йорданка Фандъкова и Димитър Николов, са новите заместници на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.


Предлагаме мнението на двамата градоначалници, веднага след като станаха и партийни шефове.

 

Йорданка Фандъкова

 

- Г-жо Фандъкова, честито! Как приемате новата си позиция в партията?

 


- Като още една отговорност и още повече работа. Благодарна съм разбира се за доверието, което приемам като оценка за работата на всички нас за София. Работата ще продължи със същите сили, защото имаме още много неща да свършим.

 


- Имаше очаквания, че Цветан Цветанов няма да бъде заместник-председател, както и обратно, прогнози, че ще запази поста си. Плюс или минус е сегашното решение на лидера Борисов?

 


- При всички случаи децентрализацията е по-демократична форма, всеки от нас има своите ангажименти, работата е много, така че има място и работа за всички.

 

- Ако зависи от вас, кого друг бихте номинирали освен Томислав Дончев за евродепутат?

 


- Много са хората, които могат да се справят. Томислав е фантастично решение, аз бих го подкрепила с всичко. С него съм работила много в качеството му на министър, сега в качеството му на народен представител, имаме отлична комуникация, човек компетентен, комуникативен, диалогичен. Но такива хора имаме много, просто трябва, наистина е време повече хора да излязат, да бъдат по-видими.

 

Димитър Николов

- Изненада ли ви тази номинация за зам.-шеф на ГЕРБ ?

 


- Искрено да, изненада ме.

 


- Кога разбрахте?

 


- Сега, преди малко на самата конференция.

 


- И сте нямали предварителни разговори с Борисов?

 


- Не, нямах. Наистина, ни най-малко, даже никой не ми се е обаждал, никой не го е споделял с мен.

 


- Какви ще са вашите задължения?

 


- Това, от което разбирам - политиката по отношение на местните власти. И всъщност донякъде е добре за нас, кметовете на ГЕРБ, защото ние сме една доста солидна сила в партията и чрез моето присъствие в Изпълнителната комисия и като заместник в тази част ще се старая да прокарвам приоритетите, които са важни за нас. Да не забравяме, че в момента кметовете и местните власти са тези авторитети, в които хората вярват и разчитат да решат голяма част от проблемите им.

 


- А кога да очакваме евролистата на ГЕРБ и коментарът ви за негласните номинации, които получава Томислав Дончев?

 


- Аз лично много приятно съм изненадан, защото Томислав е изключително ерудиран и подготвен европеист. Като ресорен министър, отговарящ за еврофондовете, той израсна много и според мен успешно ще защитава българските интереси в Европейския парламент, а и като водач на листа е достатъчно подготвен и можещ да следва тези приоритети.

 


- Имаше очаквания Цветан Цветанов да бъде освободен от поста зам.-председател. Защо това не се случи според вас и дали е плюс или минус за ГЕРБ?

 


- Според мен това е право на председателя на партията. Това е неговото виждане и политика. Мисля, че по този начин може би ще има и такава приемственост в самото ръководство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай