Петък,

Евтините украински яйца дойдоха. Как да ги познаем?

От: СТАНДАРТ -
9806
Евтините украински яйца дойдоха. Как да ги познаем?
A
A
A

Евтините украински яйца дойдоха и вече са в магазините. Продават се в опаковка по 10 броя за 3,99 лв. и са бели. Яйцата без цвят са предпочитани от потребителите, тъй като при боядисване стават ярки и красиви.

С около 10-20 ст. по-скъпо пък излизат българските, като в момента някои търговци предлагат намаления и по-дребните могат да се купят и за 42 ст., които са от клетъчно отглеждани кокошки, а тези от свободни са по 53 ст. за брой.

Проверка установи, че към евтиния внос се насочват пенсионерите, пише „Телеграф”.

Даниел Божанков, председател на Асоциацията на промишленото птицевъдство, коментира, че основно притесненията от вноса са свързани с това дали на опаковката е изписано, че са от Украйна, ако нямат печат както българските.

Според него има вероятност недобросъвестни търговци да ги преопаковат и да ги продават за родно производство и се надява контролните органи да следят за подобни практики.

Освен украински по магазините могат да се намерят и германски яйца. Те обаче са сварени и боядисани и се продават в кошнички по 6 броя за 6,99 лв., което прави по 1,17 лв. за яйце. Предлагат се в два варианта, като единият е изчистен, а другите са украсени с други цветове.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове: Яйца Украйна