Ето кой е шофьорът, забил колата си в шоурум

Според очевидци автомобилът се е движел с над 100 км в час

Ето кой е шофьорът, забил колата си в шоурум | StandartNews.com

23-годишен е авторът на зрелищната катастрофа, който се заби с колата си в шоурум до пловдивския затвор снощи и избяга. Произшествието стана в 19,30 часа. След удара в оградата шофьорът е избягал.

"След активно издирване от служители на 01 РУ и сектор Пътна полиция тази сутрин той е задържан за срок до 24 часа", съобщиха от МВР. Водачът беглец е 23-годишен. В шофьорските групи на фейсбук още снощи го съветваха да се предаде, защото бягството от произшествието се наказва от закона по-строго.

Според очевидци автомобилът се е движел с над 100 км в час преди да катастрофира. По данни на полицията колата е летяла по бул. "Александър Стамболийски". По неизяснени обстоятелства шофьорът губи контрол, качва се на тротоара, удря металната ограда, автомобилът се завърта, помита метална врата и се блъска в бетонна стена. При удара са компрометирани тръби от битовия газопровод на града.

След каскадата шофьорът е избягал с помощта на момиче, което минути след инцидента пристигнало на място с друг автомобил. Според управителя на шоурума, избягалият водач е залитал и се е държал неадекватно. Полицията е иззела записите от охранителните камери.

По случая е образувано досъдебно производство заради значителните материални щети. Уведомен е дежурен районен прокурор. В 12,30 часа началникът на сектор Пътна полиция в Пловдив ще бъде на мястото на катастрофата. До минути предстои автомобилът да бъде изтеглен от там.

 

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай