Ето кои държави ще пускат ваксинирани туристи

Списъкът расте

Ето кои държави ще пускат ваксинирани туристи | StandartNews.com

Ако вече сте получили своите две дози ваксини, някои от най-красивите страни вече ви очакват за вашата лятна почивка. Списъкът с държави по света, обявили, че границите им ще бъдат широко отворени за имунизирани туристи, непрекъснато расте.

Ето кои са те в момента:

Гърция

Страната ще бъде отворена за туристи от 14 май, стига пътуващите да са  ваксинирани, да предоставят документ за антитела или отрицателен тест за коронавирус. Работещите в гръцката туристическа индустрия ще бъдат имунизирани веднага след уязвимите групи. 

Португалия

Туристите, които са избрали за дестинация Португалия, трябва да представят сертификат за ваксинация или отрицателен тест за COVID-19, за да влязат в страната след 17 май.

Хърватия

Напълно ваксинирани пътници от всички краища на света ще могат да пътуват до Хърватия, без да е необходимо да се изследват или да се самоизолират при пристигането си. Те трябва да докажат, че са получили и двете дози от ваксина срещу коронавирус 14 дни преди пътуването.

Тайланд

Тайланд ще започне да премахва карантинните изисквания и да отваря границите си за напълно ваксинирани пътници от 1 юли 2021 г. Популярният остров Пукет ще бъде първата дестинация в страната, която ще посреща международни туристи.

От октомври Пукет, Краби, Пхангнга, Ко Самуи, Чонбури (Патая) и Чианг Май ще бъдат достъпни без карантина за ваксинирани пътници. Пътуващите обаче трябва да прекарат най-малко седем дни в първоначалната дестинация и да планират маршрута си.

Кипър

През декември Кипър се превърна в първата държава-членка на Европейския съюз, която обяви, че планира да премахне изискванията за влизане в страната за ваксинирани пътници, припомня pochivka.blitz.bg.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай