Епископ Тихон: Духовниците не се спотайваме

Той бе един от първите ваксинирани българи срещу коронавирус

Епископ Тихон: Духовниците не се спотайваме | StandartNews.com

„Ваксинирането ми беше един хубав знак да видят хората, че ние – духовниците, не се спотайваме, а приемаме тази ваксина като нещо положително“. Това заяви епископ Тихон в интервю за бТВ. На Стефановден в неделя той стана първият духовник, ваксинирал се срещу коронавирус. Лекарите имунизираха дядо Тихон веднага след здравния министър проф. Костадин Ангелов, а духовникът каза, че решението му е било лично – за да подкрепи министъра и кампанията по ваксинацията у нас.

 

„Аз не мога да претендирам, че представям цялото духовенство, но заради моите доброволци, които трябва да могат отново да се върнат в болниците и при болните, трябваше да получат добър пример“, каза още епископ Тихон. Той се чувства добре, не е имал никакви странични реакции към ваксината на „Пфайзер“ и „Бионтех“. Единствено усеща лека болка на мястото на убождане. Според епископ Тихон обществото у нас е много разединено.

„Много хора изпитват страх. Те отричат съществуването на нещо, но когато аз отричам вашето съществуване, вас за мен вече ви няма, но аз съм във вашето полезрение. Както атеистите отричат Бога, но Бог не се е отрекъл от тях“, каза Тихон.

„Като кажеш за болестта, че я няма – това е глупаво, защото не една и две пандемии са били преодолени с имунизации. Аз, например, имам имунизация за едра шарка, която изчезна от лицето на Земята, защото всички се имунизираха – толкова е просто“, заключи епископ Тихон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай