Електромобили и хибриди ще носят новините в БТА

Те бяха осветени от Белоградчишкия епископ Поликарп

Електромобили и хибриди ще носят новините в БТА | StandartNews.com

Електромобили и хибриди ще подпомагат работата на репортерите и кореспондентите на Българската телеграфна агенция (БТА) в София и в страната. Тридесетте елекртомобила бяха осветени от Белоградчишкия епископ Поликарп на церемония днес, на Игнажден.  

В двора на БТА са изградени и три зарядни станции за електрическите автомобили. 

Белоградчишкият епископ Поликарп благослови автомобилите и работещите в БТА и пожела всяко пътуване да завършва с мир.

Новините, които предлагате, да бъдат позитивни, пожела още епископът. 

На събитието присъстваха министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, областният управител на Велико Търново Ивайло Здравков, заместник-кметовете на София Надежда Бобчева и Никола Барбутов, кметът на район "Средец" Трайчо Трайков, посланикът на България в Букурещ Радко Влайков, посланикът на България в Република Северна Македония Ангел Ангелов, Любка Анастасова, ръководител на проект "Красива България" в Министерството на труда и социалната политика. 

Попов поздрави БТА за изключителната инициатива. По думите му бъдещето ни е именно в електромобилността, която идва много бързо.

Изнасяйки тази инициатива толкова видимо, през БТА, се надявам, че много хора и институции ще видят накъде трябва да вървим. Надявам се всички кметове и областни управители да се амбицират да електрифицират градския и служебния транспорт изцяло. Това е постижима цел, каза Попов.

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Димас
преди 4 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виа.грата, който е 3 пъти по-ефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://da.gd/xlbio

Откажи