Експерт каза коя е ключовата дума за света

Горещ коментар на Мартин Захариев по темата

Експерт каза коя е ключовата дума за света | StandartNews.com

Прочетох един доклад на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на Българската академия на науките, резюмето на български, на БАН трябва да се вярва и може да се вярва, и този доклад казва, че тази ядрена енергия ще бъде ключова за бъдещето на света като част от микса на зелената енергия, защото е изключително екологична от една гледна точка, а от друга явно с отпадъците. Това каза предприемачът Мартин Захариев по Нова Тв.

Поуката обаче от случилото се преди 36 години на този ден в Чернобил е, че благодарение и на този неприятен случай с над 100 хиляди починали, световната общественост страшно много зависи от изискванията за безопасност на ядрените централи и случаите на оповестяване от гражданската защита.

Всичкото това се движи по съвсем нови протоколи, считано от този злополучен ден, въпреки че ние живеем в света на индустриалната революция и такива индустриални сътресения и и аварии се случват буквално навсякъде по света. Но тази имаше наистина колосален ефект, въпреки че след 20 и няколко години по-късно се повтори в Япония.

Тя се повтори, но тогава японците имаха значително по-голяма степен на подготвеност, именно, защото протоколите за безопасност и протоколите за известяване и защита на населението бяха завишени поради Чернобил, допълни Мартин Захариев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай