Сряда,

Експерт каза коя е ключовата дума за света

От: Редактор -
2969
Експерт каза коя е ключовата дума за света
A
A
A

Прочетох един доклад на Института за ядрени изследвания и ядрена енергетика на Българската академия на науките, резюмето на български, на БАН трябва да се вярва и може да се вярва, и този доклад казва, че тази ядрена енергия ще бъде ключова за бъдещето на света като част от микса на зелената енергия, защото е изключително екологична от една гледна точка, а от друга явно с отпадъците. Това каза предприемачът Мартин Захариев по Нова Тв.

Поуката обаче от случилото се преди 36 години на този ден в Чернобил е, че благодарение и на този неприятен случай с над 100 хиляди починали, световната общественост страшно много зависи от изискванията за безопасност на ядрените централи и случаите на оповестяване от гражданската защита.

Всичкото това се движи по съвсем нови протоколи, считано от този злополучен ден, въпреки че ние живеем в света на индустриалната революция и такива индустриални сътресения и и аварии се случват буквално навсякъде по света. Но тази имаше наистина колосален ефект, въпреки че след 20 и няколко години по-късно се повтори в Япония.

Тя се повтори, но тогава японците имаха значително по-голяма степен на подготвеност, именно, защото протоколите за безопасност и протоколите за известяване и защита на населението бяха завишени поради Чернобил, допълни Мартин Захариев.


Всички новини от категория Общество.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички