Джипът на Борисов за изборите е на шеста

Бойко влезе в ролята на партиен строител и шофьор

Джипът на Борисов за изборите е на шеста | StandartNews.com
  • Бойко влезе в ролята на партиен строител и шофьор

  • Премиерът финишира кампанията с обиколка преднина пред Нинова

Бойко Борисов даде газ на джипа на ГЕРБ и го форсира на шеста скорост. Разбира се, в очакване на шест депутати.  
За първи път лидерът на управляващата партия изнесе лично предизборната й кампания. Той  поиска прошка от хората, извини се за грешките на партията. Обиколи магистралите, разряза летните на заводите, даде газ на околовръстните, обходи селските църкви.

За цял месец излезе два пъти в чужбина

заради годишнината на Полша и спешната сбирка на лидерите на ЕС. И договори на границата с колегата си Ципрас новата газова връзка. А през останалото време се върна в старото си амплоа -при народа.
За всеки вече е ясно, че ГЕРБ е на ръчно управление на Борисов. Някои го разбраха още в началото на година. Когато Борисов предупреди своите, че ако не слязат от лимузините, не стъпят на земята и не им светне червената лампичка, той ще им запали синята. След отстраняването на Цветан Цветанов от парламента заради Апартаментгейт, премиерът  се разшета и по структурите. За да се стигне дотам, че отново, както преди 10 години, седна зад волана на джипа си, за да вози  вицепремиера Томислав Дончев и финансовия министър Владислав Горанов. И за да препитва в ефир в колата както  зам.-регионалния министър Николай Нанков, така и изпълнителния директор  на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов, а също и варненския кмет Иван Портних. Привилегията да има за шофьор българския премиер получи и Алексис Ципрас, който по най-тузарския начин бе откаран на мястото, където ще се строи газовата връзка между България и Гърция.
Мобилизацията в ГЕРБ е не на 100, а на 120%, казват в партията. И издават, че от вота на 26 май зависи съдбата на мнозина. Борисов

ще гледа под лупа резултатите на всеки град

на всяка структура. И от тях ще зависи дали сегашните регионални шефове ще оцелеят, а кметовете дали ще бъдат кандидатирани отново. И то без значение какви рекорди по доверие са ударили на миналите местни избори.
Последната строева бе направена в Арена Армеец. Там, в присъствието на основния кандидат на ЕНП за шеф на Еврокомисията - Манфред Вебер, Борисов стегна колана с още една дупка. Този път директно на 14 000 активисти.
"Не бързайте да казвате победители, 500 000 коли се очаква да излязат за 24 май", предупреди премиерът. И

скръцна със зъби на просветния си министър

"Вълчев, и понеделник сте го направили неучебен на децата. Смятайте колко хора ще останат в София". Но веднага уточни, че спира "да се кара", защото, когато го прави, хората му се "снишават, стават колебливи и дават шанс на опонентите". И заръча на актива да отиде при хората и да ги помоли да се върнат навреме от ваканцията си, за да гласуват.
За първи път от години Борисов влезе в ролята на партиен строител - обиколи структурите, преброи лагерите, провери кой е с него и кой не. Повтори, че след края на мандата иска да се оттегли в партията. И заговори за наследник. Така накара всеки от ГЕРБ-ерите да се чувства като на изпит. Но заедно успя на мотивира по Борисовски. Защото за един месец той върна и духа, и кондицията на ранената си партия. Изядохме си шамарите, партията си взе поуките, вдигна се, обясни в типичния си стил премиерът. И сравни ГЕРБ сравни с боксьора Кубрат Пулев.
Кой ще е победител на изборите, тепърва ще се разере. Но отсега е ясно, че

Борисов прегази Нинова в лидерската битка

и финишира първи в предизборната кампания със солидна преднина. И ако се сбъднат прогнозите на социолозите, победата в неделя ще е за ГЕРБ, но кадемът ще е един - не Кобрата, а Борисов.

След вота работим за високи доходи

Според Борисов България никога не се е намирала в толкова добро състояние, както сега. Той изреди всички нови заводи, които се откриват в различните градове. Подчерта, че в тях не се шият седалки за колите, а се правят сложни компоненти и електроника. "За първи път България изнася повече за Германия, отколкото внася", каза още премиерът. Той обяви като следваща голяма цел на ГЕРБ рязкото покачване на доходите и развиването на високотехнологично производство.
По неговите думи листата на ГЕРБ и СДС е единствената дясна. "Другите са помагачите на БСП, което си е бившето БКП", каза още той. И се въмути как социалистите могат да говорят за справедливост. "Тяхната справедливост е затвори, смърт без присъди и съдии като в Народния съд", каза премиерът. И атакува президентът Румен Радев, че "привиква на килимчето" първите хора в Темида, с което погазва разделението на властите. После напомни как съветниците на тогавашния държавен глава Георги Първанов са оглавили прокуратурата и най-важния съд.

Три заръки към Вебер

Борисов отправи няколко заръки към кандидата на ЕНП за шеф на Еврокомисията Манфред Вебер, който беше специален гост на събитето в "Армеец". "Кохезионната политика да не се пипа, това е единственият шанс за развитие на държавите от Централна и Източна Европа и Западните Балкани. Транспортните коридори 4,8 и 10 са жизненоважни. Ние сме обещали на българите "Хемус" и пътя Ботевград- Мездра и от Враца към Монтана", започна Борисов. Втората заръка беше за приемането на България в Шенген, което "не ни е толкова важно, но е обидно". Третата заръка е Европа да не спира "Южен поток", за да не изчезне България от газовата карта.
"Първата ми повеля като председател на Европейската комисия ще е България да получи пълно членство в Шенген", обеща кандидатът на ЕНП за наследник на Юнкер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай