Джипита изчерпаха лимита за направления

Джипита изчерпаха лимита за направления | StandartNews.com

Пловдив. Пловдивските лекари са пред изчерпване на лимитите за направления, стана ясно по време на конференцията на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари, която се провежда под тепетата.

Ако Здравната каса не отпусне допълнителни квоти, джипитата няма да издават направления през декември и това ще блокира работата им, обяви председателят на организацията в Пловдив доктор Александър Калайджиев.

Джипитата се обединиха около идеята всички пациенти да плащат потребителска такса. „Ако някой иска да въведе облекчения за определени групи, то той трябва да поеме разходите за потребителска такса", обясни председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари доцент Любомир Киров.

Лекарите не са притеснени от намерението на управляващите да намалят таксата за пенсионерите на 1 лев, но подчертаха, че това ще доведе до нова неравнопоставеност между пациентите. Някои общопрактикуващи лекари заявиха, че решението е политическо и чрез него се обслужват предизборни общания. Медиците настояват още държавата да реши проблемите със здравно неосигурените пациенти, които се увеличават с всяка година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай