Дъщерята на Желю Желев с уникална идея за съветската армия

Прави специална подписка

Дъщерята на Желю Желев с уникална идея за съветската армия | StandartNews.com

Уникална идея за съдбата на спорния паметник на съветската партия  в Княжеската градина в София представи дъщерята на първия демократично избран президент д-р Желю Желев. Докато общинари спорят за демонтажа му, Станка Желева внесе подписка в Столичната община и до премиера Кирил Петков с искане, докато бъде преместен, да се прекръсти на "Слава на Украйна".

"Проблемът с Паметника на Съветската армия е от много години. Имаше опити да го премахнат, инициативи, но те срещнаха административни спънки от всякакъв характер. Аз имам едно предложение, когато този паметник е нетърпим в центъра на София. От какво е "освободила" Съветската армия българския народ? - От демокрация, от политически и интелектуален елит, разбила е българската икономика, освободила ги е от едно демократично развитие в продължение на 50 години", заяви Станка пред Нова телевизия.

Според нея, докато бъде премахнат паметникът, той трябва да бъде прекръстен на "Слава на Украйна". И вместо сегашния текст, да има друг: "На украинската армия и народ - защитници на демокрацията в Европа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай