Дрогата на кораба "Верила". Проговори адвокат

Ирландия задържа плавателния съд

Дрогата на кораба "Верила". Проговори адвокат | StandartNews.com

Напълно е възможно по-голямата част от екипажа да не са наясно с ситуацията, свързана с дрогата. Такъв беше и примерът с кораба "Св. Николай" в Испания. Тогава, за разлика от ирландската полиция, испанците арестуваха целия екипаж и командването на кораба. Някой е трябвало да "спусне" този товар обратно в момента, това би трябвало да стане със съдействието на някои от екипажа. Това каза по Нова тв адвокатът по морско право Владимир Владимиров във връзка със задържания в Ирландия кораб "Верила", на който беше намерен 500 кг кокаин. По думите му 17-те човека от екипажа не са задържани, а доброволно са дали съгласие да бъдат разпитани. Към момента няма повдигани обвинения, каза още той, предаде "24 часа".

По думите му това не е самоделно или самоинициатива на някого от екипажа дрогата да бъде контрабандирана. Изправени сме пред изключително неприятен случаи, където стойността на дрогата по пазарни е над 20 милиона евро, претърсването продължава в момента, каза още той

Самият "превоз" представлява самостоятелно престъпление, независимо дали е част от организирана престъпна група. Предвиждат се около 10 години затвор. Корабът не е конфискуван, но е задържан, а екип от специалисти извършват преглед на всички комуникационни средства, включително телефоните на екипажа, уточни Владимиров. Във всички случаи, абсолютно всички ще са разпитани и внимателно ще се констатира къде точно е намерена кораба. И допълни, че би трябвало ирландските власти да допуснат наши дипломатически представители за информация и контакт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай